GIOL

Jsou místa, která je třeba nejprve pochopit, abychom je dokázali ocenit a také chránit. Pečovat o ně je nesmírné privilegium. Jedním ze způsobů, jak to dělat, je sdílet jejich tajemství, stejně jako rozhodnutí, postupy a dovednosti, jež vedou k dokonalému výsledku.
Vittorio Carraro Giol


  • Na statku Tenuta Giol se od roku 1427 předávají zkušenosti, tradice a jedinečná kultura výroby vína z generace na generaci. Výrobní prostory jsou úzce propojeny s majestátní Benátskou vilou, která stojí na zbytcích staré obranné pevnosti a byla domovem pro rodiny benátských patricijů.
  • Během staletí byla vila rozšiřována a upravována, až získala svůj dnešní ikonický neogotický styl – místo, kde historie, architektura a rodinná tradice tvoří harmonický celek.
  • Již od roku 1987 se pracuje pouze v souladu s přírodou, s respektem k historickým vinicím a krajině, která je obklopuje. Výsledkem jsou harmonická, vyvážená vína, která se skvěle pijí a nesou v sobě charakter místa, odkud pocházejí.
  • Z místních odrůd a výhradně bio režimu vznikají čistá, autentická vína bez enologických zkratek – vína, která hýčkají smysly, nezahlcují je, a zanechávají dlouhý, harmonický a přirozeně vyvážený dojem.