PAJARU
Manduria, Apulie
Historie
Na konci 60. let 20. století, během svých cest po Apulii, se dědeček Laurentino ocitl u silnice s porouchaným autem. Pomohla mu rodina místních pastýřů, kterou pak odvezl domů.
V jejich tradičním pajaru jej přivítala sklenice domácího vína a kousek sýra pecorino – symboly jednoduché elegance a poctivé práce. Laurentino vyprávěl o svém snu: najít vinici, kde by mohl tvořit víno s charakterem a duší.
Tak se zrodila Tenuta del Pajaru – pocta tradici, píli a vášni místních rodin, která dnes inspiruje každou láhev, přinášející jedinečný zážitek z Apulie
Terroir
Tenuta del Pajaru se nachází v Mandurii, jen pár kilometrů od moře – v srdci oblasti mezi dávnou Magnou Graecií a Salentským poloostrovem. Krajinu tu tvoří nekonečné pláně červené půdy a starobylé olivovníky. Půda je vápenitá, bohatá na železo, hliník, křemen a jílovité minerály. Mírné klima a množství slunečných dní dodávají vínům charakter, ale práce na této tvrdé, kamenité půdě vyžaduje trpělivost a oddanost.
Pěstují se výhradně místní odrůdy – Nero di Troia, Primitivo a Negroamaro. Vína z nich vzniklá jsou plná, hřejivá a odrážejí poctivou ruční práci předávanou z generace na generaci.








